15 Ekim 2010 Cuma

HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER

Sevgili dostlar sağolun. Bana verdiğiniz bu destek gerçekten çok güzel, sizlerle birşeyleri paylaşabilirsem bende çok memnun olacağım.



Herkese saygılar sevgiler.



Benim arılar Silivri'de biz orada birkaç komşuyuz hepimizinde arısı var, biz daha sağım yapmadık PÜREN beklemek bizde adet. Sabit arıcılık yaptığımızdan bu sene pek verimli geçmedi, ama arılar bu hafta pürene iyi çalıştılar sonucu bir iki hafta sonra göreceğiz.

Tabiki Varoa için ilaçda yapmadık, bide kış hazırlığı biraz geç kalıyor ancak şimdiye kadar bir aksilik görmedim, gerçi kışın bir iki kovan sönüyor ama onlarda hep zayıf kovanlardı.

Bu sene arılarımı çift kat kışlatacağım arıları üst kata koyacağım, komşum Adem ve Mustafa beyler öyle yapıyorlarmış, Bulgaristan dan gelen komşularımda arıcılığı iyi biliyorlar ama klasik arıcılığı, modern arıcılığı birlikte yapıyoruz. Benim altı açık plastik kovanları onlarda çok beğendi, bu sene onlarda aynı altlıktan alacaklar. Apimaye plastik altlığı, ben çok memnunum, biraz pahalı ama çok iyi, polen toplamak, arıyı havalandırmak, girişi daraltmak çok iyi oluyor.



Bu sene ilk defa ana üretmeye başlıcam inşallah şimdilerde onun hazırlıkları sürüyor, birde dar ballık kullanmayı düşünüyorum çabuk sırlanması için, onun içinde doktor Muhteşem beyle bizim plastikçi arkadaştan dar yan çıtalar aldım çok güzel oldu. Fotoğraflarını daha sonra yayınlayacağım.

2 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Sadri abi işte bu kadar. Tebrik ederim. Blog yayın hayatına böylece başlamış oldu.

ARICILIK VİDEOLARI dedi ki...

Sadri abi,
sizde neden püren beklemek adet bilemiyorum ama kovan bal yaptımı alınmalı.
Yoksa arının yavru alanı daralıyor, bal oldumu koyacak yer kalmıyor gibi bir sürü seçenek var.
Nerde hareket orda bereket arıcılıkta çok önemli. Balı olan arı niye çalışsınki nasılsa var diye ense yapar demedi deme::))
Kal sağlıcakla.